Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

KONTAKT Västsveriges kansli

E-post: vastsverige@styrelseakademien.se

 

Ann Hellner

Administratör/Kansli 
2014 -

Ann Hellner

E-post
Mobil: 0761 97 99 30 

 
 Jan Lindblom

 


Verksamhetsledare 
2018 -

Jan Lindblom

E-post
Mobil: 0735 40 15 28

 

 


Besöksadress Kansli

StyrelseAkademien Västsverige
Mässans Gata 10
412 51 Göteborg

Fakturaadress

StyrelseAkademien Västsverige Service AB
Box 5243 
402 24 Göteborg 

Organisationsnummer föreningen:
855100-2887
________________________________________

 

StyrelseAkademien Västsveriges Dataskyddsombud, DPO (Data Protection Officer) är:

Jan Lindblom, StyrelseAkademien Västsverige, mailadress: vastsverige@styrelseakademien.se
________________________________________

 
Läs mer om vilka vi är:

Fyra snabba till StyrelseAkademien Västsverige
___________________________________________________


Tidigare Föreningsstämma, 2018-04-16
>> klicka här för att läsa stämmodokument 

VÄGEN TILL EN VÄRDESKAPANDE STYRELSE

Vi vill bidra till ökad tillväxt i vår region och hjälpa företag att få struktur på sin bolagsstyrning. Det gör vi genom utbildning, styrelseutvärderingar och ett brett nätverk där våra medlemmar kan mötas, byta erfarenheter och ta vara på varandras kompetenser.

Som medlem har du möjlighet att teckna vår unika vd- och styrelseansvarsförsäkring. Med hjälp av vår kandidatbank kan valberedningar, ägare och andra intressenter få stöd att hitta lämpliga ledamöter, eller du som enskild medlem anmäla ditt intresse för nya styrelseuppdrag.

Det här är en förening med mångfald både vad gäller kunskap och erfarenhet. För att fler ska få möjlighet att delta på våra nätverksträffar lyfter vi aktuella ämnen både på frukostmöten, lärorika luncher och kvällskaféer.

Välkommen till våra träffar och som medlem till vår förening.

Rigmor Öberg
Ordförande StyrelseAkademien Västsverige

Styrelse

Rigmor Öberg

 

Ordförande 
2013 -

Rigmor Öberg

E-post E-post 

Rigmor Öberg har stor passion för bolag styrningsfrågor och lång erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter i olika chefsroller. Förutom ordförande i väst och ledamot i SA Sverige deltar hon i StyrelseAkademiens forsknings-, utbildnings- samt tvärderings utskott. Arbetar för en värdeskapande styrelse i flera verksamheter/bolag som både ordförande och ledamot. Driver även egen verksamhet med inriktning på affärs- och styrelseutveckling och interims uppdrag.

Karl Malmström

 

Vice Ordförande 
2016 -

Karl Malmström

E-post

Karl Malmström har mer än 15 års erfarenhet från ett stort antal snabbväxande företag. Karl är ekonom och har en bakgrund som både CFO, CMO och VD i allt från små innovativa bolag till börsbolag. Karl är en visionär strateg med fokus på att bygga värdeskapande strukturer och har erfarenheter genom sina olika roller från en mängd olika branscher. Karl är idag VD och delägare i Goodfellows Group och arbetar dagligen med att hjälpa entreprenörer dra nytta av digitaliseringen. Karl är en relationsbyggare med ett gediget affärsnätverk i både Sverige och internationellt. Karl är 42 år, gift och har tre barn. Fritiden ägnas gärna åt löpning och god mat, helst på resande fot någonstans i världen eller i båten på västkusten.

 

Roland Adrell

 

Ledamot 
2014 -

Roland Adrell

E-post

Roland är advokat och VD på Front Advokater. Han har erfarenhet från domstolsväsendet och har tidigare varit chefsjurist och stadsdelsdirektör i Göteborgs stad.
Sedan snart 20 år är han verksam som advokat och ägnar sig främst åt att utveckla advokatbyrån samt strategisk rådgivning , främst åt stora offentliga organisationer.

Uta Ristorp

 

Ledamot 
2016 -

Uta Ristorp

E-post

Uta Ristorp har mer än 30 års erfarenhet från finansbranschen. Är civilekonom och utbildad vid Göteborgs universitet. Idag är hon ansvarig för Swedbank Private Banking i Västra regionen. Sitter tillika i bankens regionledning och hjälper till att driva vissa strategiska frågor centralt. Tidigare erfarenheter inom områden som analys, företagsförvärv, ränte-valutahandel. Är intresserad av affärsnätverkande som leder vidare till kontakter och affärer.

 

Charlotta Oom

 

Ledamot 
2017 -

Charlotta Oom

E-post

Charlotta Oom är civilekonom och har bl.a arbetat som marknadschef på Collector, affärsutvecklare på Svenska Mässan och byråchef på PS Communication. Hon har tidigare haft eget företag, som hållbarhetsrådgivare. Hon är styrelseledamot i Chalmersbolaget CIT Energy Management och Destination Vara och har tidigare varit styrelseledamot bl.a i BRIS. Varumärkesarbete, kommunikation och hållbarhet är de frågor som Charlotta gärna arbetar med och i styrelserummet är hon extra engagerad i frågor kring HR, kundfokus, mångfald och jämställdhet. Charlotta är 43 år och bor i Onsala med man och tre barn. Fritiden ägnas åt barnens aktiviteter i basketklubben Onsala Pirates, löpning, ridning, cykling och yoga.

 

Jeanine Öhrstedt Holmgren

   

Ledamot
2017 -
 

Jeanine Öhrstedt Holmgren
E-post

Jeanine har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar i såväl småbolag som globala börsnoterade företag. Jeanines engagemang och driv är fokuserat på tillväxt, organisation och gott ledarskap. Som VD på Fria Bröd fick bolaget ta emot priser som ”Superföretag” och ”Årets Livsmedelsexportföretag” 2016. Tidigare arbetsgivare är ASSA Abloy, Nobl Biocare, NTI och Academedia.
Idag är Jeanine VD och delägare i Svensk Skolsäkerhet och Scientific Security. Både bolagen är inriktade på säkerhetsfrågor i skola respektive näringsliv samt att skapa trygghet åt elever, medarbetare och personal.
Jeanine innehar också flertalet styrelseuppdrag samt ett brett internationellt nätverk med spännande människor och företag som hon gärna delar med sig av.

 

Lars-Bertil Ekman

 

Ledamot 
2018 - 

Lars-Bertil Ekman

E-post

Lars-Bertil Ekman har mer än 25 års erfarenhet från samhällsbyggnadsbranschen. Han är civilingenjör Väg och vattenbyggnad från Chalmers. Idag är han VD för Anor fastigheter som utvecklar fastigheter. Han har tidigare haft flera roller inom Vägverket, varit Trafikdirektör, Direktör för koordinering av stadsutveckling samt VD för koncernbolaget Stadshus AB i Göteborgs stad.
Lars-Bertil är 54 år och bor i Trollhättan med hustru och tre barn.

 

 

 

 

Ingalill Östman

 

Ledamot 
2018 -

Ingalill Östman

E-post

Ingalill Östman är civilingenjör med lång erfarenhet från en rad chefsbefattningar inom globala, noterade industriföretag. Hon har bland annat suttit i koncernledningen för SKF samt ledningen för ABB Sverige. Ingalill har en gedigen bakgrund och bred kompetens inom kommunikation - intern och extern kommunikation, medierelationer, marknadskommunikation samt investerar relationer (IR). Ingalill har även arbetat som konsult och "senior advisor" genom eget bolag, bland annat i samband med introduktion av bolag på börsen. I dag är hon kommunikationsdirektör på Castellum, ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag.
Ingalill sitter i styrelsen för Ovako, Allgon och Länsförsäkringar i Göteborg & Bohuslän och tar gärna rollen som den som sätter kommunikation, varumärke och hållbarhet på agendan - förutom att har koll på det regulatoriska regelverken.
Fritiden ägnas åt familjen, skidåkning (helst utför), motion, körsång och resor.

 

Valberedning

Ledamot Valberedning Elisabet Wistrand  

Ordförande 
2015 -

Elisabet Wistrand

E-post


Konsult på Replacement Partners med fokus på outplacement och karriärcoaching för ledare och specialister. Har tidigare arbetat inom Human Resources och på befattningar som personalchef och chef för kompetensutvecklingsfunktioner inom Astra Zeneca AB, Akzo Nobel Surface Chemistry AB, Wilson & Co AB och Stena Line AB. Erfarenhet av styrelsearbete från föreningsliv och bostadsrättsföreningar.

 

 
Valberedning Malin Lundgren  

Ledamot 
2016 -

Malin Lundgren

E-post


VD på Stora Holm Trafikövningsplats och verksamhetschef på trafiksäkerhetsorganisationen NTF Väst. Tidigare informationschef på Universeum och regionchef på Ung Företagsamhet. Fil. magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, Göteborgs universitet. Styrelseledamot i Marknadsföreningen i Göteborg. Har erfarenhet av valberedningsarbete genom tidigare uppdrag i bl a Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän. 

 


 Hans Rosenhoff

 


Ledamot 
april 2018 -

Hans Rosenhoff

E-post

Hans Rosenhoff, civilekonom från Göteborg med bakgrund från ledande befattningar inom byråsidan sedan mer än 20 år, arbetat med FMCG, kedjeföretag, B2B, såväl nationellt som europeiskt. Inriktning MarCom, kommunikations-, varumärkesstrategier, affärsutveckling/innovationer och planning. Idag även verksam inom Search/Rekrytering. Sitter bl a med i Majblommans Riksförbund styrelse. Gillar människor och den spännande tid vi nu har med alla möjligheter. Delar starkt Styrelseakademiens insikter, nyfikenhet och intresse för utveckling. Vill få in mer marknads- och kundfokus i styrelsearbetet.


Monica Crusner

 

 

Ledamot 
april 2018 -

Monica Crusner

E-post

Advokat som sedan 17 år driver den egenägda verksamheten Crusner Advokatbyrå. Byrån som arbetar med all typ av juridik har kontor på nio orter och ett trettiotal anställda. Monica själv arbetar med affärsjuridik, är VD och innehar därutöver ett flertal styrelseuppdrag. Monica är styrelseordförande i Företagarna Göteborg och i Företagarna Västra Götaland. Hon är också fullmäktigeledamot och ledamot av valberedningen i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Bland de kommersiella styrelseuppdragen återfinns bland annat Volvoåterförsäljaren Borås Bil-koncernen, Higab AB och Mia Parnevik AB. Monica är också mottagare av ett flertal utmärkelser, som exempelvis riksfinalist i Beautiful Business Award, finalist i Entrepreneur of the Year och vinnare av Årets Affärsnätverkare Västra Sverige.

 

Styrelsetrainee

Linus Liljeqvist  

Styrelsetrainee 
2017 -

Linus Liljeqvist

E-post


Linus är 24 år och läser ekonomi vid Handelshögskolan här i Göteborg. Han är nämndeman vid Göteborgs tingsrätt, jobbar på SKF med analytiskt orienterade uppgifter, är politiskt aktiv och hyr ut via AirBnB. Linus bor tillsammans med sin sambo Yvonne och på fritiden umgås han med familj och vänner, läser mycket skönlitterärt såväl som facklitterärt, dansar bachata med Yvonne, tränar inför olika OCR lopp och njuter generellt av livet. 
Linus sökte sig till StyrelseAkademien av ren nyfikenhet och trivdes snabbt i bemötandet, människorna och lärdomarna. Linus vill engagera sig i StyrelseAkademien då företags framtid hänger på de strategier och beslut som styrelser fattar; Och är övertygad om att det är viktigt att studenter tidigt får en förståelse, för att i framtiden kunna bidra till ett professionellt och effektivt styrelsearbete. 

 

Tidigare Styrelseledamöter & Valberedningsledamöter

Kjell Svensson, Vice Ordförande

 

Vice Ordförande
- april 2018

Kjell Svensson

E-post

Personaldirektör inom Volvo-koncernen under 20 år och erfarenhet från 20 styrelser i Sverige och utomlands. Efter pensioneringen 2008 ägnar sig Kjell åt styrelsearbete och konsulttjänster inom företagsledning. Kjell är också ordförande i  valberedningen för Styrelseakademien Sverige och medlem i Styrelseakademiens forskningsutskott.

 

 

Ordförande Valberedning Lennart Olasson  

Ordförande 
 - april 2018

Lennart Olausson

E-post


Styrelseproffs och entreprenör. Född och uppvuxen i Trollhättan. Utbildad på Chalmers Tekniska Högskola samt ekonomistudier. Tidigare bl a VD för Business Region Göteborg AB, VD för Mattsonföretagen i Uddevalla, produktionsdirektör inom SKF Norden, samt egen företagare. Verksam i ett flertal styrelser inom ett antal olika verksamheter.

 

Ledamot Valberedning Leif Askenbäck  

Ledamot 
2014 - april 2018

Leif Askenbäck

E-post


Leif Askenbäck har arbetat inom bank-och finans under drygt 40 år i ledande befattningar. De sista 20 åren inom Swedbank, då Leif bl a var ansvarig för aktie-och valutahandel i västra Sverige. Dessutom ansvarade Leif för Swedbank Markets samarbete med fristående Sparbanker i västra Sverige. Certifierad i styrelsearbete av Handelskammaren. Har de senaste åren fått ett starkt intresse för styrelsearbete. Är ordförande och ledamot i ett antal bostadsrättsföreningar som är under produktion.

 

 

Nationella partners: