Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

KONTAKT StyrelseAkademien Västsverige

Besöksadress |

StyrelseAkademien Västsverige
World Trade Center, plan 7
Mässans Gata 10
Göteborg

Fakturaadress |

StyrelseAkademien Västsverige Service AB 
Box 5243  
402 24 Göteborg 

Organisationsnummer föreningen |
855100-2887

E-post: vastsverige@styrelseakademien.se

 

Ann Hellner

Administratör/Kansli 
2014 -

Ann Hellner

E-post
Mobil: 0761 97 99 30 

 
 Jan Lindblom

 


Verksamhetsledare 
2018 -

Jan Lindblom

E-post
Mobil: 0735 40 15 28

 

 

StyrelseAkademien Västsveriges Personuppgiftsbiträde är:

Jan Lindblom, StyrelseAkademien Västsverige, mailadress: vastsverige@styrelseakademien.se
________________________________________

Valberedningen för StyrelseAkademien Västsverige är nu igång med sitt arbete närmast inför föreningsstämman 2021.

Medlemmar välkomnas att lämna förslag på personer som kan vara lämpliga att ingå i föreningens styrelse. Vi noterar dem i vår styrelsebank som vi använder när rekryteringsbehov är aktuellt. Nomineringar skickas senast18 december 2020 till Hans Rosenhoff, sammankallande i valberedningen rosenhoff@brightviewing.se

 
Valberedningsinstruktion för
StyrelseAkademien Västsverige >>
________________________________________________

Tidigare Föreningsstämmor

_________________________________________

VÄGEN TILL EN VÄRDESKAPANDE STYRELSE

Vi vill bidra till ökad tillväxt i vår region och hjälpa företag att få struktur på sin bolagsstyrning. Det gör vi genom utbildning, styrelseutvärderingar och ett brett nätverk där våra medlemmar kan mötas, byta erfarenheter och ta vara på varandras kompetenser.

Som medlem har du möjlighet att teckna vår unika vd- och styrelseansvarsförsäkring. Med hjälp av vår kandidatbank kan valberedningar, ägare och andra intressenter få stöd att hitta lämpliga ledamöter, eller du som enskild medlem anmäla ditt intresse för nya styrelseuppdrag.

Det här är en förening med mångfald både vad gäller kunskap och erfarenhet. För att fler ska få möjlighet att delta på våra nätverksträffar lyfter vi aktuella ämnen både på frukostmöten, lärorika luncher och kvällskaféer.

Välkommen till våra träffar och som medlem till vår förening.

Hans Bergenheim
Ordförande StyrelseAkademien Västsverige

Styrelse

Hans Bergenheim

 

Ordförande
2020- (Ledamot 2019 -)

Hans Bergenheim

E-post

Hans har mångårig erfarenhet som vd inom finans, försäkring och hälsa. Hans har också 25 års erfarenhet av styrelsearbete som ordförande och ledamot i bolag av varierande storlek och allt från börsbolag, statliga bolag till startup och familjeföretag. Hans har ett starkt fokus på utveckling och resultat. Han har en omvittnad förmåga i de bolag han engagerat sig att kunna coacha styrelse och ledning från strategier till resultatorienterade aktions.

Karl Malmström

 

Ledamot
2016 -

Karl Malmström

E-post

Karl Malmström har mer än 15 års erfarenhet från ett stort antal snabbväxande företag. Karl är ekonom och har en bakgrund som både CFO, CMO och VD i allt från små innovativa bolag till börsbolag. Karl är en visionär strateg med fokus på att bygga värdeskapande strukturer och har erfarenheter genom sina olika roller från en mängd olika branscher. Karl är idag VD och delägare i Goodfellows Group och arbetar dagligen med att hjälpa entreprenörer dra nytta av digitaliseringen. Karl är en relationsbyggare med ett gediget affärsnätverk i både Sverige och internationellt. Karl är 42 år, gift och har tre barn. Fritiden ägnas gärna åt löpning och god mat, helst på resande fot någonstans i världen eller i båten på västkusten.

 

Ingalill Östman

 

Ledamot 
2018 -

Ingalill Östman

E-post

Ingalill Östman är civilingenjör med lång erfarenhet från en rad chefsbefattningar inom globala, noterade industriföretag. Hon har bland annat suttit i koncernledningen för SKF och Castellum samt i ledningen för ABB Sverige. Ingalill har en gedigen bakgrund och bred kompetens inom kommunikation - intern och extern kommunikation, medierelationer, marknadskommunikation samt investerar relationer (IR). I dag arbetar Ingalill i styrelser samt som konsult och "senior advisor" genom eget bolag, och har bland annat varit med och satt företag på börsen. Ingalill sitter i styrelserna för Allgon AB, Bellman Group AB och Länsförsäkringar i Göteborg & Bohuslän och tar gärna rollen som den som sätter kommunikation, varumärke och hållbarhet på agendan - förutom att ha koll på de regulatoriska regelverken. Fritiden ägnas åt familjen, skidåkning (helst utför), motion, körsång och resor. 

Lars-Bertil Ekman

 

Ledamot 
2018 - 

Lars-Bertil Ekman

E-post

Lars-Bertil Ekman har mer än 25 års erfarenhet från samhällsbyggnadsbranschen. Han är civilingenjör Väg och vattenbyggnad från Chalmers. Idag är han VD för Anor fastigheter som utvecklar fastigheter. Han har tidigare haft flera roller inom Vägverket, varit Trafikdirektör, Direktör för koordinering av stadsutveckling samt VD för koncernbolaget Stadshus AB i Göteborgs stad.
Lars-Bertil är 54 år och bor i Trollhättan med hustru och tre barn.

 

 

 

 

 

   

Ledamot
2020 -
 

Christina Aspestedt

E-post

Nuvarande arbete: på Almi Företagspartner Väst, som chef för Göteborgskontoret sedan 2009. I rollen ingår resultatansvar, personalansvar och säljledning. Sitter i ledningsgruppen för Almi Väst och är beslutsfattare i vår kreditkommitté. Stort intresse för utveckling av verksamhet, individer, team och organisationer. 
Tidigare arbete: på Nordea, i olika roller inom företagsmarknad; som rådgivare, företagsmarknadschef, kontorschef och gruppchef för teknisk kundsupport. 

 

 

Ledamot 
2020 -

Marianne Nordmark

E-post

Jag är ekonom och beteendevetare och har sedan 1991 arbetat med affärs- och organisationsutveckling, ledarskap, grupputveckling samt kompetensfrågor. Jag har egen chefserfarenhet både från privat och offentlig sektor. Vidare är jag certifierad UGL-handledare och arrangerar UGL-kurser förlagda till Göteborgsområdet.
Min erfarenhet från styrelsearbete finns framför allt inom den finansiella sektorn, som ordförande i en fristående sparbank, ledamot i Sparbankernas riksförbund samt som ledamot i Kreditgarantiföreningen Social ekonomi men även ett antal styrelseuppdrag i ideella föreningar.

 

 

 

 

Ledamot 
2020 -

Sven Cristea

E-post

Sven Cristea är inom branschen känd som #Tillväxtrevisorn och han arbetar i huvudsak med tillväxtbolag och startups. Han är auktoriserad revisor och delägare på KPMG. Han är dessutom ansvarig för KPMG:s satsning på tillväxtbolag nationellt. Sven har en lång erfarenhet av att jobba med olika styrelser i olika konstellationer och han brinner för att hjälpa till att bygga hållbara tillväxtföretag med god lönsamhet. En viktig faktor i detta är en kompetent och proaktiv styrelse, därav Svens engagemang i Styrelseakademin.

 

    

 

 

Ledamot 

 

 

 

Styrelsetrainee

     

Styrelsetrainee 
2020 -

Kristoffer Schill

E-post


xx

Hans Rosenhoff

 

Ordförande
april 2018 -

Hans Rosenhoff

E-post

Hans Rosenhoff, civilekonom från Göteborg med bakgrund från ledande befattningar inom byråsidan sedan mer än 20 år, arbetat med FMCG, kedjeföretag, B2B, såväl nationellt som europeiskt. Inriktning MarCom, kommunikations-, varumärkesstrategier, affärsutveckling/innovationer och planning. Idag även verksam inom Search/Rekrytering. Sitter bl a med i Majblommans Riksförbund styrelse. Gillar människor och den spännande tid vi nu har med alla möjligheter. Delar starkt Styrelseakademiens insikter, nyfikenhet och intresse för utveckling. Vill få in mer marknads- och kundfokus i styrelsearbetet.

Valberedning Malin Lundgren  

Ledamot 
2016 -

Malin Lundgren

E-post


VD på Stora Holm Trafikövningsplats och verksamhetschef på trafiksäkerhetsorganisationen NTF Väst. Tidigare informationschef på Universeum och regionchef på Ung Företagsamhet. Fil. magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, Göteborgs universitet. Styrelseledamot i Marknadsföreningen i Göteborg. Har erfarenhet av valberedningsarbete genom tidigare uppdrag i bl a Länsförsäkringar Göteborg & Bohuslän.  

 

 

Monica Crusner

 

Ledamot
april 2018 -

Monica Crusner

E-post

Advokat som sedan 2001 driver den egenägda verksamheten Crusner Advokatbyrå och även appen Rätt. Byrån som arbetar med all typ av juridik har kontor på 12 orter och ett trettiotal anställda. Monica själv arbetar med affärsjuridik, är VD och innehar därutöver ett flertal styrelseuppdrag. Monica är styrelseordförande i Företagarna Västra Götaland, fullmäktigeledamot och ledamot av valberedningen i Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Bland de kommersiella styrelseuppdragen återfinns bland annat Borås Bil-koncernen. Monica är också mottagare av ett flertal utmärkelser, som exempelvis riksfinalist i Beautiful Business Award, finalist i Entrepreneur of the Year och vinnare av Årets Affärsnätverkare Västra Sverige.

Anette Asklin

 

Ledamot  
2019 -

Anette Asklin

E-post 

Anette är civilekonom med lång och gedigen erfarenhet av ledarskap med en rad chefsbefattningar inom bank-, finans, offentlig sektor och noterade bolag. Idag arbetar Anette i styrelser samt som senior advisor främst i frågor rörande strategi, kapitalstruktur och finansiering. Anette har stor erfarenhet av styrelsearbete både i börsnoterade, privata och i statligt ägda bolag. Anette är idag ledamot i det börsnoterade bolaget Fabege, ordförande i revisionsutskottet, ledamot Jernhusen, ordförande i finans- och revisionsutskottet, ordförande i RO-gruppen, GU Ventures samt i InHouse Tech och ledamot i Fondstyrelsen vid Göteborgs Universitet. Fritid ägnas åt familj, vänner, yoga, fysisk aktivitet i alla dess former och resor.

Nationella partners: