Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Månadens Medlem augusti 2018: Michael Marchal 

Befattning: VD för Visma Collectors AB, styrelseordförande i Växjö Lakers Hockey

Medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan: 2018

 

Vill du tipsa om framtida Månadens Medlem?

Maila oss på sydost@styrelseakademien.se

Förening

Månadens medlem augusti 2018: Michael Marchal

Michael Marchal är VD för Visma Collectors AB, ett inkassobolag med tjänster inom bl.a. finansiering och fakturering som han grundade för snart 25 år sedan. Förutom arbetet i den egna styrelsen har han haft uppdrag som både ordförande och ledamot i allt ifrån lokala större byggbolag till internationella bolag inom både handel och produktion.

Mest känd är Michael kanske ändå för uppdraget som styrelseordförande i Växjö Lakers Hockey, ett uppdrag som han har haft sedan 2011. Styrelsen väljs av föreningen och består av ordförande och sex ledamöter. Det var för detta ordförandeuppdrag som Michael 2015 nominerades till StyrelseAkademiens pris Guldklubban tack vare att han hade uppvisat ett förtjänstfullt ordförandeskap.

Michael blev medlem i StyrelseAkademien Sydost i början av 2018 efter att ha medverkar som talare på en hockeyträff i Växjö i februari. I samband med att Lakers spelade anordnades en träff där han blev ombedd att berätta om föreningens styrelsearbete och det var efter den han blev sugen på att bli medlem i StyrelseAkademien.

”Jag kommer ha större möjlighet att ta uppdrag framöver och då är det här en bra plattform och ett intressant nätverk med många inblandade”.

I början av sommaren avgick Michael från rollen som VD på Visma Collectors och han är bland annat intresserad av att ta fler styrelseuppdrag nu när han inte kommer ha en heltidsanställning att behöva kombinera uppdragen med utan istället kan gå in med ännu mer fokus. Med 25 års styrelseerfarenhet från egna bolag och 15 år i externa bolag har han lärt sig mycket och en av lärdomarna är vikten av att ha bred kompetens i styrelsen.

”Om du bara har en hammare i din verktygslåda ser alla problem ut som en spik”.

Han menar att man som företagare ofta är väldigt kunnig inom det område man verkar, men kan ibland sakna ett bredare perspektiv. Då kan en extern styrelseledamot med andra kompetenser komma väl till hands. Många tror att de klarar sig själva och inser inte vad man redan gör bra eller vilka områden som finns potential att utveckla och hur en extern ledamot kan hjälpa en att se detta.

Avslutningsvis ger Michael sina tre bästa styrelsetips

  1. Våga fråga och ifrågasätt under styrelsemötet om något är oklart, du är troligen inte den ende som undrar.
  2. Var förberedd och påläst inför mötet och se till att du alltid får det material du behöver i god tid.
  3. Sitt i styrelsen av rätt anledning. Du måste alltid ha något att tillföra och har du inget mer att ge bör du sluta.

Nationella partners: