Filtera på:
REGISTRERA

TOTALT   2 100 SEK
  Moms 25% 525 SEK
  Att betala (medlem) 2 625 SEK

BETALNING

PayEx

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN SYDOST

Om du vill lära dig mer om ägarstyrning och styrelsearbete så är vi rätt forum för dig. Vi vill bidra med strategisk styrelsekunskap som ökar regionens tillväxt och skapar värde i ditt företag. Därför stärker vi vår lokala närvaro i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län. På så sätt får du löpande kompetensutveckling och ett värdefullt professionellt nätverk på hemmaplan.

Läs mer om oss...

Evenemang

Styrelseveckor i Sydost

Under 2018 kommer vi genomföra tre intensiva styrelseveckor, en i varje län, och erbjuda inspirerande och aktuella talare och ämnen på olika orter. Ett mer detaljerat program kommer i januari men du kan redan nu se ett axplock av programmet och skriva in respektive styrelsevecka i kalendern.

Nyheter

Förmedling av styrelseledamot och styrelseordförande

Behöver du hjälp med att hitta en ny styrelseledamot eller styrelseordförande? Då kan vi hjälpa dig att hitta de mest lämpade kandidaterna.

Nyheter

Månadens medlem december 2017: Jonas Andersson

Nyhet! Från och med december månad kommer vi lyfta fram månadens medlem. Först ut är Jonas Andersson, VD på Perfecta Pump AB, som bland annat belyser det mindre bolagets förutsättningar vid internationalisering.

Nyheter

Aktiviteter och evenemang 2018

Hos oss får du en garanterat spännande mix av kunskapshöjande aktiviteter och evenemang! I Sydost försöker vi anordna två till tre aktiviteter per län och termin där vissa aktiviteter endast är för medlemmar och vissa är öppna forum där även icke medlemmar är välkomna.

Nyheter

Styrelseutbildningar våren 2018

Planera din egen personliga kunskapsresa i bolagsstyrning och styrelsearbete hos oss. Vi rustar dig som ägare för ett värdeskapande styrelsearbete och dig som ledamot eller ordförande att göra skillnad i styrelserummet.

Partners:

Evenemang

Bolagsstyrning och styrelsearbete som gör skillnad

25 januari. Under ett lunchföredrag ger Nils-Erik Persson sin syn på faktorer som gör bolagsstyrningen framgångsrik - dels ur ett ägar- och styrelseperspektivet och dels ur ledningsgruppsperspektivet.

Evenemang

Mat, hockey och styrelsearbete i Växjö

27 februari. Vi träffas på Vida Arena i Växjö för att se matchen mellan Lakers och Rögle. Det blir mat, hockey och Michael Marchal berättat om styrelsearbetet i en elitklubb.

Evenemang

Mat, hockey och styrelsearbete i Oskarshamn

7 mars. Vi träffas på Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn för att se matchen mellan IK Oskarshamn och Leksands IF. Det blir mat, hockey och Rasmus Olheden berättat om styrelsearbetet i hockeyklubben.

Evenemang

Mat, hockey och styrelsearbete i Karlskrona

8 mars. Vi träffas på NKT Arena i Karlskrona för att se matchen mellan Karlskrona och Frölunda. Det blir mat, hockey och Karlskronas klubbdirektör Charlotte Gustavsson samt ordförande Tobias Larsson berättar om styrelsearbetet i hockeyklubben.

Evenemang

Medlemsträff i Växjö

21 mars. Vi anordnar en medlemsträff där du får lära mer om bland annat de verktyg och förmåner du har som medlem!

Utbildning

Rätt Fokus i Styrelsearbetet, Växjö våren 18

27 februari och 6 mars. En tvådagars utbildning för dig som vill fördjupa och bredda dina kunskaper inom bolagsstyrning och styrelsearbete så att du på ett mer professionellt sätt ska kunna bidra till ökad konkurrenskraft och värdetillväxt.

Premium

Håller koll på fördel och fara med digitalisering

Lottie Knutson var tidigt förespråkare för digitalisering, men också bland de första att varna för farorna. Och så vill hon vara nära konsumenter. Här berättar hon hur det går till när man jobbar som styrelseledamot.

Nyheter

Ersättning för styrelseuppdrag beskattas som tjänsteinkomst

StyrelseAkademien anser att högsta förvaltningsdomstolens dom den 20 juni, som sa att styrelsearvoden ska beskattas som inkomst av tjänst, kommer att få effekter som inte är till gagn varken för styrelseledamöter eller alla de tusentals bolag runt om i landet som eftersöker professionella styrelseledamöters kompetens.

Nyheter

Riskhanteringens A&O

Ett företag utsätts för en mängd risker som ligger bortom bolagets kontroll. Därför bör man se till att ha gjort sin riskanalys – och ha åtgärdsplaner på plats. Även mindre skandaler kan få kännbara konsekvenser där en gemensam nämnare är frågan om styrelsens och företagsledningens ansvar.

Nyheter

Kvinnor framåt i maklig takt

Det går inte fort, men det går framåt. Mellan 2013 och 2017 ökade andelen svenska små företag med minst en kvinna i styrelsen från 35 till 37 procent. Det visar en kartläggning som Almi Värmland har gjort. PS nr 4 2017.

Utbildning

Högre styrelseutbildning med fokus på det praktiska arbetet i ordförandeskapet

StyrelseAkademiens högre utbildning "Master fokus i styrelsearbetet: ordföranderollen" är mycket interaktiv med fokus på styrelseordförandens specifika ledarroll, ledd av några av Sveriges främsta lärare och erfarna styrelseproffs.

Opinion

Vi släpper inte arvodesfrågan

Domen om hur styrelseledamöters arvoden ska beskattas har skapat kaos. Högsta förvaltningsdomstolens beslut att arvodena måste beskattas som inkomst av tjänst, och inte – som tidigare var praxis – får faktureras från bolag, hotar allvarligt möjligheten för små och medelstora bolag att ha oberoende ledamöter. Läs Per Westerbergs ledare i Professionellt Styrelsearbete nr 4 2017.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: