Filtera på:
REGISTRERA

TOTALT   2 100 SEK
  Moms 25% 525 SEK
  Att betala (medlem) 2 625 SEK

BETALNING

PayEx

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

 Karina Folkesson och Ida Backlund

Område

Karina Folkesson, Regionchef Svenskt Näringsliv och Ida Backlund, Entreprenör, grundare av löshårsföretaget Rapunzel of Sweden och utsedd av Veckans Affärer till en av näringslivets mäktigaste kvinnor 2018 (4:e plats bland entreprenörer) har valts in i styrelsen för StyrelseAkademien Norr.

-    Det känns både roligt och spännande att få fortsätta stötta företag och företagsamma personer i norra Sverige ur ett annat, nytt perspektiv, säger Karina Folkesson som nu lämnar tjänsten på Svenskt Näringsliv efter drygt 11 år på posten.

StyrelseAkademien är Sveriges största nätverk av ägare, styrelseledamöter och företagsledare och den ledande aktören i utveckling av professionell ägarstyrning och värdeskapande styrelsearbete i SME-företag. StyrelseAkademien Norr, en av 16 föreningar har på några år femdubblat antalet medlemmar till en av de största och mest aktiva föreningarna i Sverige. 

-    Uppdraget känns jättespännande. Jag vet hur det är att sitta på de olika posterna, att vara ägare, styrelseordförande, ledamot, Vd och till och med vara anställd, inte lätt att hålla isär rollerna. Att vara medlem i StyrelseAkademien och gå styrelseutbildning har hjälpt mig att inse vikten av rätt fokus i styrelsearbetet. Säger Ida Backlund och fortsätter:

- Det jag vill verka för är att StyrelseAkademien når fler yngre och framförallt kvinnliga företagare som vill utveckla sitt kunnande inom ägarstyrning och professionellt styrelsearbete.

Under 2017 utbildades 130 personer ägarstyrning och värdeskapande styrelsearbete och mer än 1 600 besökte våra månatliga möten där vi levererar strategisk kunskap som skapar bättre förutsättning för våra företagare.

Olof Degerfeldt, ordförande i StyrelseAkademien Norr och vice ordförande i StyrelseAkademien Sverige är mycket nöjd med den nya styrelsen och ser fram emot det fortsatta arbetet i föreningen.

-      Vilken förmån att få samarbeta med Karina och Ida! Vi stärker verkligen upp vår fina styrelse med värdefull kompetens och erfarenhet i resan mot vår vision ”En extern styrelseledamot i alla bolag”, m.a.o. utmaningen att skapa förståelse bland SME-företagen för hur viktig en styrelse är för företagets utveckling, säger Olof Degerfeldt.

 

StyrelseAkademiens mission

Att aktivt verka för att stärka det svenska näringslivets resultatförmåga och värdeutveckling genom att professionalisera styrelsearbetet. Vi arbetar med kvalificerad utbildning, kunskaps- och ledamotsförmedling, styrelse- och vd-utvärderingar, ansvarsförsäkring samt andra unika styrelserelaterade tjänster och produkter.

Nationella partners: