Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

KORT OM OLOF DEGERFELDT:

Olof Degerfeldt har en gedigen karriär i näringslivet bakom sig, har arbetat i små och stora börsbolag, internationella och lokala, privata och medlemsägda.

För 13 år riktade han in sig på styrelsearbete. Han har totalt 29 styrelseordförandeskap bakom sig, och är fortfarande styrelseordförande i allt från it-bolag till mediaföretag. Han är dessutom känd som företags-doktor och har räddat åtskilliga jobb i Norrland. 

Förening

Olof Degerfeldt, ordförande i StyrelseAkademien Norr:

Han vet hur man bygger upp en förening

Han har funnit receptet för hur man bygger upp en framgångsrik förening. Olof Degerfeldt, ordförande i Norr, har utsetts till Årets Styrelseledamot i StyrelseAkademien. 

Sedan 2010 är Olof Degerfeldt ordförande i StyrelseAkademien Norr, och sedan 2014 vice ordförande i StyrelseAkademien Sverige. På fem år har antalet medlemmar i Norr ökat från drygt 100 till 550. Under 2016 hade föreningen fler besök på sina medlemsmöten än Stockholm/Uppsala. 

Hur har vi kunna öka medlemsantalet så mycket? Frågar han sig själv.

–       Svaret är att vi levererar månatlig strategisk kunskap till våra medlemmar på frukostmöten. Vi har omfattande utbildningsverksamhet och föreläsningar. Vi finns sedan tidigare på tre orter: Luleå, Umeå och Skellefteå. Från årsskiftet har vi fusionerat in Örnsköldsvik. Därmed har vi visat att vi kan skala upp vår modell.

Hur får vi det att fungera? Undrar han nu. Det är nästan 40 mil mellan Luleå och Örnsköldsvik.

–       Styrelsen som består av personer från varje ort. Mycket tid har lagts ned på att hitta dem. Kriterierna är att de ska vara ett namn i näringslivet, ha tid för uppdraget och brinna för StyrelseAkademien mission. Med bemanningen på plats jobbar vi utifrån målstyrning av orterna. Målen definieras i verksamhetsplanen. Vi följer upp ett antal gånger per år.

Hur driver jag styrelsearbetet?

–       På varje ort finns en vice ordförande och ”målgarant” som ansvarar för den lokala verksamheten enligt verksamhetsplanen. De har ofta månatliga lokala arbetsmöten. Varje kvartal har vi Skype-möten med hela styrelsen. En gång om året träffas vi i samband med stämman. Det blir i realiteten strategimöten.

–       Vi genomför tre Stora Styrelsedagar varje år, som alltid är fullsatta. Då bjuder vi in intressanta föreläsare och artister. Vi har exempelvis haft Oriflames vd Magnus Brännström, innovationsprofessorn Alf Rehn och retorikern Elaine Eksvärd. Finansieringen sker delvis genom vårt fina samarbete med StyrelseAkademiens vänner, såsom samtliga banker, revisionsbolag m.fl.

Vilka är våra framtida utmaningar?

–       Det är att skapa förståelse bland SME-företagen för hur viktig en styrelse är för företagets utveckling. Och så siktar vi självklart på att växa, 700 medlemmar inte alls omöjligt i StyrelseAkademien Norr. 

Nationella partners: