Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN NORR

Vi brinner för företagande och styrelsearbete och vill - på alla sätt vi kan - bidra till utvecklingen av näringslivet i den norra delen av vårt land.

StyrelseAkademien Norr finns nu på fyra orter - Luleå, Skellefteå, Umeå och Örnsköldsvik, och vi arbetar aktivt med att skapa medlemsnytta för våra medlemmar som stadigt ökar i antal. Detta gör vi genom att skapa mötesplatser med möjligheter för nätverkande, inhämtande av kunskap och erfarenhetsutbyten.

Läs mer om oss…

News

Tack för alla nomineringar till Guldklubban

Hela ett tjugotal förslag på styrelseordföranden värdiga utmärkelsen Guldklubban hade kommit in när anmälningstiden gick ut 15 juni. "Att så många namn på drivande och kunniga ordföranden inkommit är verkligen roligt och att flera av dem kommer från vdn i företaget talar för att nivån på anmälningarna är hög", säger Karina Folkesson, projektledare för Styrelseakademien Norrs arbete med Guldklubban.

Nyhetsbrev

Sommarhälsning från ordförande

Den här våren blev inte som någon hade tänkt sig. Hur många hade med pandemi i sin riskanalys? Ordförande Olof Degerfelt summerar sina tankar kring våren och kommande höst i ett brev.

News

Se våra uppskattade webbinarium

Nu kan du se alla vårens webbinarium. Vi ställde inte in - vi ställde om och levererade tillsammans med experter från vårt breda nätverk en serie på åtta kunskapswebbinarium i högaktuella ämnen. Nu har vi sommaruppehåll och du kan se samtliga avsnitt i efterhand.

Product

Vi hjälper dig med extern kompetens!

Vi vill hjälpa dig att få extern kompetens till din styrelse, något som är extra viktigt i svåra tider. För att fler ska få möjligheten att hitta riktigt bra kompetens för att ta sig igenom en tid med snabba förändringar och kris har vi ett riktigt bra erbjudande: Vi hjälper dig hitta den kompetens du behöver bland våra 7500 medlemmar! Ta steget - läs mer och kontakta oss!

Utbildning

Ökat fokus: Strategi ur ett styrelseperspektiv

En av styrelsens viktigaste uppgifter är att arbeta med bolagets långsiktiga tillväxt och överlevnad. Då blir de strategiska frågorna på olika nivåer avgörande för framgång. Under denna utbildningsdag får du lära dig hur man praktiskt kan arbeta med strategiska frågor.

Utbildning

Ökat fokus: ordföranderollen

Ordföranderollen i styrelsen skiljer sig från övriga ledamöters. I denna kurs lär du dig vilka arbetsuppgifterna är, både formellt och praktiskt. Ytterst är ditt uppdrag att, tillsammans med övriga ledamöter, styra bolaget och att skapa värde. Du kommer hem med handfasta tips och verktyg som hjälper dig i ditt uppdrag.

Evenemang

Webbinarium: Omvärlden i förändringar - Dags att skrota sin gamla affärsplan?

Just nu är det stort fokus i företagen och omvärlden på att hantera och klara sig genom krisen. Men hur ser omvärlden ut i framtiden, nya digitala lösningar, är företaget redo för det som kommer sen? Maria Olofsson, Uminova Innovation och Olof Degerfeldt kommer att prata om hur både stora och små företag kan gå vinnande ur krisen.

Evenemang

Webbinarium: Vad kan ett aktivt styrelsearbete åstadkomma?

Många företagare har nu under pandemin, om inte förr, insett att ett aktivt styrelsearbete med externa ledamöter är oerhört viktigt och att ha en erfaren styrelseordförande i företaget kan faktiskt göra hela skillnaden, kanske t.o.m. vara avgörande för framgång, inte minst under en kris.

Evenemang

Webbinarium: Att digitalisera klokt i en tid av kaos - så blir de nya arbetssätten hållbara

I en tid av möjligheter där vi snabbt anammar nya digitala verktyg och kastar oss in i en onlinemiljöer är det lätt att gasa för mycket. Vi vill ofta för mycket och för fort. Vi digitiserar verksamheter snarare än digitaliserar och vi tror att system på system löser problemen. Vi hoppar över en rad steg för att direkt kasta oss in i att copy paste:a lösningar. Lösningar som vi inte vet om de faktiskt uppfyller behoven. Här behöver vi stanna upp, tänka om och göra rätt. Under det här webbinariet kommer Kalle Jegers på Hello Future att ge en kort introduktion till vad som krävs för att ringa in arbetssätt som håller över tid och ger den effekt vi önskar.

News

Kunnig ordförande guld värd

"Att ha en driven styrelseordförande i företaget kan faktiskt göra hela skillnaden." Det menar Olof Degerfeldt, ordförande i StyrelseAkademien i Norr, som nu efterlyser förslag på framgångsrika styrelseordföranden till utmärkelsen Guldklubban.

Evenemang

Webinaruim: Personalpolitik - när krispaketet inte räcker till

Vid detta seminarium behandlas såväl juridik som personalpolitik vid uppsägningar p.g.a arbetsbrist. Vi går igenom tågordningen som gäller vid arbetsbristuppsägningar och vilka förberedelser som behöver göras i form av förhandlingsunderlag, varsel och riskbedömningar. Du får också inspel kring hur du hanterar informationen på arbetsplatsen. Föreläsare: Elin Bjuhr, HR-konsult på Din HR-partner

Evenemang

Webinarium: Så kommunicerar du under kris

Hur ska företag förhålla sig till den rådande krisen – bli tysta, fortsätta med business as usual eller hitta nya vägar? Och hur ska kommunikationen förhålla sig till den kris i samhället som också letat sig in till många verksamheter? Peter Westermark från kommunikationsbyrån Henson PR håller ett föredrag och svarar på frågor om hur organisationer kan förhålla sig till och hantera det rådande läget.

Nyheter

Digitala kurser och möten kan vara här för att stanna

När fysiska möten inte längre var möjliga var StyrelseAkademien snabb med att ställa om till digitala utbildningar. Det har tagits mycket väl emot, och läraren Torsten Örtengren tror till och med att de kan vara här för att stanna.

Nyheter

Fredagssamtalen trygghet för ägaren

Nu under coronapandemin händer det att företagsägare säger upp sin externa styrelseordförande. Men det är som att släcka lyset för att spara ström. PS har talat med två ägare som drabbats olika av krisen, men som båda anser att de har klarat sig betydligt bättre än väntat – tack vare att de har valt att ha externa ordförande med stor erfarenhet. I den här andra artikeln möter vi Niklas Hedin, ägare och grundare av Centiro, ett mjukvaruföretag inom logistik.

Nyheter

Checklista för styrelseledamöter i coronatider

Coronapandemin sätter många företag i stora svårigheter och styrelseledamöter kan bli personligt betalningsansvariga för företagets skulder. Men att kliva av är inte lösningen. Då är det betydligt bättre att aktivt bevaka företagets ekonomi.

Nyheter

Extern styrelseordförande guld värd i kristid

Nu under coronapandemin händer det att företagsägare säger upp sin externa styrelseordförande. Men det är som att släcka lyset för att spara ström. PS har talat med två ägare som drabbats olika av krisen, men som båda anser att de har klarat sig betydligt bättre än väntat – tack vare att de har valt att ha externa ordförande med stor erfarenhet. I den här första artikeln möter vi Anders Pauser, grundare av och helägare till Pauser Media. Styrelseordförandens förmåga att skapa olika scenarier hjälpte Pauser Medias ägare att navigera genom krisen.

Nyheter

Ulrika Spåls, ny vd för StyrelseAkademien: "Jag tillhör dem som vill gasa på"

StyrelseAkademien Sverige har fått en ny vd: Ulrika Spåls – ingenjören som intresserar sig mer för människor än för maskiner. Hon vill locka fler företagsägare till organisationen, i syfte att lyfta styrelsearbetet.

Nyheter

Dags att nominera till Guldklubban

I december är det dags igen – då utses pristagarna i Guldklubban 2020. Redan nu är det dags att ta fram de bästa kandidaterna. Var med och nominera din favorit.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: